Home / Wat is / TA ofwel technische analyse

TA ofwel technische analyse

TA

TA ofwel technische analyse wordt hedendaags veel gebruikt om aandelenkoersen te voorspellen en daarop in te spelen. Er wordt veel gesproken over weerstanden en steunen in de grafiek die het koersverloop van het aandeel weergeeft. Een steun is een koersniveau waarbij er naar alle waarschijnlijkheid kopers zijn die het aandeel goedkoop vinden en een weerstand geeft aan dat er verkopers in de markt van het aandeel komen.
Plus500
Ook worden er trendkanalen gebruikt waarbinnen het aandeel zich begeeft. Dus de toppen en de bodems van het aandeel in de laatste 6 maanden bevinden zich in een stijgende, dalende of neutrale bandbreedte. Zo kan men inspelen op de algehele tendens.
Verder wordt er gekeken naar de RSI, wat inhoudt of het aandeel teveel is verkocht of niet. Een RSi onder de 30 geeft aan dat het aandeel “overbought” is en boven de 70 “oversold”. Zo kan men er een eventueel op inspelen, hoewel een RSI lang boven de 70 of onder de 30 kan bevinden zodat er nog niet snel winst kan worden gemaakt.
Zo zijn er nog tal van andere indicatoren die een voorspellende rol spelen in de hedendaagse aandelenhandel. Er wordt ook tegenwoordig veel naar gekeken en vooral profs en daghandelaren nemen TA als leidraad.

over fruitorg

Bekijk ook

Openen en sluiten bij winst of verlies

Hoe open ik een positie? Dat is erg makkelijk, druk op de knop kopen of …