Home / informatie / Beleggen VS. Roulette

Beleggen VS. Roulette

Beleggen VS. Roulette

De kranten en TV laten je soms geloven dat beleggen totaal iets anders is dan online gokken. Maar is dit wel echt waar? Het is niet voor niks dat beleggers net als online gokkers flinke bedragen aan geld kwijtraken. Het wordt tijd om beleggers eens met online gokkers te vergelijken. In dit artikel vergelijken we beleggen met roulette. Lees je met ons mee?

Het online beleggen

Er zijn steeds meer mensen die online beleggen of handel in iqoptions een kans geven. En dat is niet zo heel gek, want af en toe doet de media je geloven dat je van beleggen makkelijk rijk kan worden. Dagelijks staat er een analyse over de AEX beurs in de kranten, op het internet én besteed ook de landelijke televisie er aandacht aan.

Toch ziet het er allemaal rooskleuriger uit dan het is. Op websites met betrekking tot online beleggen wordt letterlijk een vermelding gemaakt dat het risico hoger wordt naarmate het rendement hoger is. Dit betekent dus dat er een kans bestaat dat je minder geld terug krijgt of helemaal geen geld overhoudt.

Een tegenargument die je kunt maken, is dat er informatie beschikbaar is. Informatie in de vorm van de huidige stand van zaken en verwachtingen. Deze informatie kun je gebruiken om de toekomstige situatie in te schatten, waardoor je jou kansen op verlies kunt minimaliseren.

Beleggen in het kort

Beleggen kun je op vele verschillende manieren doen. Mensen hebben geld over en kunnen dit via een spaarrekening, vastgoed of aandelen beleggen. In eerste instantie probeer je hier op lange termijn rendement uit te halen. Echter kan niemand in de toekomst kijken, waardoor je nooit zeker bent van het behalen van rendement.

Het online roulette

Het online gokken heeft een heel ander imago. Als 40-jarige vader van drie kinderen kun je op een verjaardag prima zeggen dat je je met beleggen bezighoudt. Bij online gokken wordt dit alweer een ander verhaal. Dit betekent dat online roulette bij een groot deel van de mensen een slecht imago heeft.

Roulette in het kort

De meeste mensen onder ons kennen het gokspelletje roulette wel. De deelnemers kunnen fiches plaatsen op de vakjes 0 t/m 36 of rood/zwart op een grote tafel. Uiteindelijk bepaalt het rat met dezelfde vakjes als op tafel welk nummer het winnende getal en kleur is.

Wat van conclusie mogen we hieruit trekken?

Het slechte imago van roulette is niet helemaal terecht. Met online roulette kun je net zo goed geld verliezen als met beleggen. Het grote verschil is dat beleggen maatschappelijk geaccepteerd is én dat je meer tijd en informatie hebt om overwogen beslissingen te maken. Maar dat neemt niet weg dat beleggen net als roulette een kansspel is.

Het grote voordeel van roulette is dat je het geld direct uitgekeerd krijgt. Je hoeft dus geen weken lang te wachten op je geld en hoeft dagelijks niet in onzekerheid te zitten.

over fruitorg

Bekijk ook

Wat zijn bitcoins?

Wat zijn bitcoins? Bitcoins, het klinkt een beetje als een betaalmiddel in een spelletje, maar …